Lasagne de macaroane

de Lau in Paste, 15 Apr 2011 | 7104 vizualizari

 

reteta o am de pe site lui laura.am modificat dupa gustul nostru

 

INGREDIENTE

  • 300 g macaroane
  • 800 g rosii in cutii
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 125 ml vin rosu
  • 1 lingurita busuoic
  • 1 lingurita cimbru 
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
  • Sos bechamel
  • 650 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne de macaroane:

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe plic.

Se curata ceapa,usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie marunt. Se lasa sa se scurga conservele de rosii. Rosiiile se taie bucati. Se spala si se taie patrunjelul. Se caleste totul timp de 10 min la foc moale

Se adauga carnea si se prajeste, amestecand, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga rosiile si 1/2 din sucul de rosii, 125 ml de vin, busuiocul, cimbrul tocat si se lasa sa fiarba 15 min la foc moale.

Sos bechamel-se topeste untul intr-o cratita se adauga faina si se caleste. Se toarna apoi laptele si smantana, sosul se lasa sa fiarba la foc moale cca 10 min, amestecand continuu, apoi se adauga sare, piper, nucsoara.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade

MONTARE-se unge cu jumatate de sos bechamel fundul unei tavi termorezistente. Peste sos se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane pe lung si se repartizeaza deasupra sosul de carne si se acopera cu restul de macaroane. Se toarna deasupra restul de sos bechamel, se rad 100 g cascaval si se repartizeaza uniform deasupra lasagnei.

Se coace la cuptor timp de 30 min, pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne de macaroane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macaroane dulci cu nuca si miere